Phpmyadmin ile MySql veri tabanı oluşturma ve yönetme

Phpmyadmin, Mysql veritabanı oluşturmak ve yönetmek için tasarlanmış bir paneldir. Bu panelde sql destekli database oluşturabilir ve bu dbye tablolar ekleyebilirsiniz. iser Localhostunuzda, isterseniz Cpanel yada Plesk gibi diğer alternatif kontrol paneli kullanan web hostinginizde olsun dinamik bir websitesi oluşturmak veya hazır cms sistemleri bu sunuculara kurmak istiyorsanız mutlaka phpMyAdmin üzerinden bir veritabanı oluşturmalısınız.
Cpanel gibi ücretli kontrol panellerinde database wizard ile kolayca bir veritabanı oluştursanızda yine de bu işlemi bilseniz daha iyi olur. Çünkü wizard, bu işlemi otomatik olarak yapar siz ise onun yaptığı işlemi kendiniz yapabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.

database_olusturma
İlk olarak phpMyadmine giriş yapıyor ve sol kısımda bulunan yeniye tıklıyoruz.

database_olusturma2
Açılan kısımda veritabanı oluştur’un altına yeni ekleyeceğimiz veritabanının ismini yazıyoruz ve Oluştura basıyoruz.

database_olusturma3
Yukarıdaki gibi bir ekranla karşılaştıysak veritabanı oluşturma işlemini başarı ile tamamlamışız demektir. Şimdi sırada veritabanına bağlanabilmek için gerekli olan kullanıcı adı ve şifreyi gireceğiz.

database_olusturma4
Kullanıcılar sekmesine tıklayarak turuncu ile belirttiğimiz Kullanıcı ekle’ye tıklıyoruz.

database_olusturma5
Kullanıcı adına database kullanıcı adımızı Anamakine kısmına Yereli seçiyoruz(otomatik olarak localhost yazacaktır.) Şifre kısmına da parolamızı belirtip kullanıcı için veritabanı kısmına dokunmuyoruz ve sayfayı aşağı kaydırıyoruz.

database_olusturma6
Genel yetkiler kısmında ise tümünü seç diyoruz ve alt kısımda bulunan gite tıklıyoruz.

database_olusturma7

Artık yeni bir kullanıcıyıda ekledik. Şimdi burada oluşturduğumuz databaseye bu kullanıcı bilgileriyle kolaylıkla bağlanabiliriz.

Teşekkürler
http://www.resimlianlatimlar.com/

Şunlarıda incelemek isteyebilirsin mi?

2 yorum

  1. merhaba
    bu işlere yeni başladım ve bir veri tabanı oluşturdum üye ekle falan gibi ancak sitede aşşağıdaki iletiyi alıyorum bu bir sorunmudur

    Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/u798955366/public_html/inc/database.php on line 6

    1. Merhaba murat,
      mysql in yeni versiyonlarında eski bağlantı desteğini çekiyor bunun yerine mysqli_connect ile bağlantı sağlayabilirsiniz.

      $con = mysqli_connect(“localhost”,”my_user”,”my_password”,”my_db”);

      // bağlantı kontrolü
      if (mysqli_connect_errno())
      {
      echo “bağlantı hatası: ” . mysqli_connect_error();
      }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir