Sap Business One Sdk Addon oluşturma ve yükleme

Birçok kaynakta bulunamayan ve ihtiyaç olunabilecek bir konu olan sap business one sdk ile geliştirmiş olduğunuz addon diye adlandırdığımız projeyi resimleri takip ederek business one programına nasıl yükleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

addon1

1- Ben Visual Studio 2010 kullanarak addon dosyasını oluşturacağım, ilk olarak; Yeni proje oluştur menüsündenVisual Basic bölümünden SAP B1 AddOnInstaller .NET Wizard ı seçerek projemi oluşturuyorum.

 

 

addon22-Karşımıza gelen ekranda gerekli olan bölümleri dolduruyoruz. Versiyon bilgisini sürekli olarak arttırmamız gerekmektedir. Sonra Next.

 

 

 

addon3

3-Burada visual studio da yapmış olduğumuz addon projesinin exe dosyasını seçiyoruz, ayrıca SapBusinessOneSDK.dll dosyasını da addon içerisine dahil edeceğiz. Addfiles diyerek..

 

 

 

addon4

4- Visual studio da yapmış olduğumuz addon projesinin b1s dosyasını ve varsa harici dll leri burada ekliyoruz. Finish tıklıyoruz. Visual studio 2010 da addon projesi oluşmuş oldu, artık Sap Business One Client ı açarak Addon yüklemesine geçelim.

 

 

 

addon5

5-Sap B1 programını yönetici hesabı ile açtıkdan sonra resimde işaretlediğim adımları takip ederek oluşturulmuş addonu Sap B1 a ekliyoruz.

 

 

 

addon6

6-Son olarak da addonu aktif yada pasif edebiliyoruz, istersek Sap B1 programının açılışında yüklenecek şekilde ayarlayabiliyoruz. Bu işlemden sonra Sap B1′ e tekrar login olarak AddOn u test edebilirsiniz.

 

Şunlarıda incelemek isteyebilirsin mi?

1 Yorum

  1. Çok teşekkürler özer bey. Yazılarınızı beğeni ile takip ediyorum.
    Yazılarınızın devamını bekleriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir